Emily Blunt - Trivia


 - V dětství koktala. Její poruchu řeči jí pomohl vyřešit učitel, který ji přiměl hrát ve školní hře. Při hraní Emily zjistila, že nekoktá, nicméně této vady se nezbavila natrvalo. Koktala během svého prvního těhotenství nebo když musí s někým telefonovat. Několik let také spolupracuje s Americkým institutem pro koktání.
- Za její průlomový film je považován "Ďábel nosí Pradu".
- Jejím švagrem je americký herec Stanley Tucci, se kterým si zahrála ve filmu "Ďábel nosí Pradu".
- Před Johnem Krasinskim byla ve vztahu se zpěvákem Michaelem Bublé.
- Při svém divadelním debutu dostala šanci zahrát si po boku Judi Dench.
- Mezi její dlouholeté/slavné přátele patří herečka Anne Hathaway, Jennifer Aniston, Justin Theroux, Matt Damon, Jimmy Kimmel nebo George Clooney.
- Hraje na cello.
- Před natočením muzikálu "Into The Woods" měla hrůzu zpívat před lidmi a původně chtěla roli Pekařky odmítnout. Přesvědčil ji až režisér Rob Marshall, který řekl "že hledá herečku, která umí zpívat, ne zpěvačku, co umí hrát". Díky tomuto muzikálu se Emily zbavila svého strachu a dnes už ji zpívání nedělá takový problém.
- Emily byla první volbou pro roli Natashy Romanoff/Black Widow v "Iron Man 2". Od natáčení ale musela odstoupit, protože byla smluvně zavázána se studiem Fox a musela místo toho natočit "Gulliverovy cesty".
- S Johnem dříve bydleli poblíž Jimmyho Kimmela.
- Film "Čelisti" je jejím oblíbeným hororem.
- Obě těhotenství ji "zastihla" během natáčení filmů. První při natáčení "Into The Woods", druhé při "Dívka ve vlaku".
- V roce 2015 získala americké občanství, přesto samu sebe ale považuje hlavně za Britku.
- Od roku 2016 bydlí se svou rodinou v New Yorku.
- Má strach z výšek.
- Původně chtěla dát před hraním přednost studiu na univerzitě. Chtěla studovat cizí jazyky a stát se překladatelkou pro OSN.
- Za svou kariéru nikdy nebyla nominovaná na Oscara.
- S Meryl Streep doposud (rok 2018) natočila tři filmy, z toho dva jsou muzikály.
- Během natáčení jedné scény pro "Into The Woods" Meryl vyskočila na stůl, ale nohou si sešlápla svůj kostým a začala padat. Jediný, kdo v ten okamžik zareagoval a pravděpodobně Meryl zachránil před vážnou zdravotní újmou, byla Emily.
- Emily se přiznala, že když si poprvé oblékla kovový exoskelet pro film "Na hraně zítřka", při představě, že jej bude muset snášet dalších 5 měsíců, "se složila". Tom Cruise se jí zeptal, jestli je v pořádku, a Emily poté začala brečet. Na to jím Cruise řekl, ať není srab. (ČSFD)
- Emily uvedla, že role Rity Vrataski ("Na hraně zítřka") byla největší a nejtěžší výzvou v celé její filmové kariéře. (ČSFD)
- Se svým manželem hercem Johnem Krasinskim se podílela na dvou projektech, v obou případech hrají manžele. První byl animovaný film "Křupaví mazlíčci", který doposud (rok 2018) nenašel distributora. Za ten zásadnější je považován hororový thriller "Tiché místo", který John i režíroval a podílel se na scénáři.

Žádné komentáře:

Okomentovat