Gal Gadot - Biography


Gal Gadot se narodila 30.dubna 1985 ve městě Roš ha-Ajin v Izraeli. V hebrejštině její jméno znamená "vlna" a příjmení "nábřeží". Otec pracuje jako inženýr a matka jako učitelka. Její prarodiče utekli před holocaustem za 2.světové války do Izreale. Gal tedy byla vychována jako Židovka. Má německý, polský, rakouský a český původ - její dědeček utekl v 16 letech z Československa. Gal byla vychována v "izraelské rodinné atmosféře, s velkým důrazem na židovský původ." Gal byla v dětství sportovně založená. Věnovala se tanci a několika sportům - v rozhovoru pro Vanity Fair dokonce uvedla, že se jako malá chtěla stát choreografkou.

V roce 2004, tedy v 18-ti letech, se Gal zúčastnila soutěže krásy Miss Izrael, kterou ke svému velkému překvapení vyhrála. Později téhož roku reprezentovala svou zemi na soutěži Miss Universe v Ekvádoru. Gal se přiznala, že nikdy nečekala, že by soutěž mohla vyhrát. Šlo jí hlavně o zajímavou zkušenost. Miss Universe ovšem nechtěla vyhrát a sama se přiznala, že dělala vše pro to, aby k tomu nedošlo - např. chodila pozdě na zkoušky nebo na sobě neměla to správné oblečení. Ve 20-ti letech jí čekala dvouletá povinná vojenská služba v izraelské armádě. Gal byla tak dobrá, že chvíli dělala i bojovou instruktorku. "Žádné zemi bych nepřála, aby musela na svou obranu použít armádu. Ale v Izraeli je vojenská služba součást toho, že jste Izrealec. Musíte něco vrátit svému státu. Dáte jim dva nebo tři roky života, vůbec tu nejde o vás. Vzdáte se svobody. Naučíte se respekt a disciplínu."

Krátce po odchodu z armády se Gal začala věnovat studiu práva na univerzitě. Ve stejné době se o ni, jako o modelku, začaly zajímat různé agentury z USA. V roce 2007 se objevila na seznamu "Ženy v izraelské armádě" ("Women of the Izraeli Army") v časopise Maxim. Gal byla pozvána do New Yorku na večírek, který oslavoval uvedení tohoto čísla na trh. Popularita Gal začala růst. Po ukončení prvního ročníku na univerzitě dostala nabídku na roli "Bond Girl" v připravovaném filmu "Quantum of Solace" s Danielem Craigem. Konkurz ale nevyhrála a roli získala Olgy Kurylenko. Gal ale tahle šance povzbudila natolik, že začala navštěvovat hodiny hraní. "Zjistila jsem, že hraní je tvrdá práce. Ale bylo to zajímavější, než studovat práva."

Že v sobě má víc než jen hezkou tvářičku, dokázala v izraelském seriálu "Bubot" (dalo by se přeložit jako "Zlatíčka"), což byla vůbec první práce v její herecké kariéře. Seriál o životě modelek byl sice po první řadě zrušen, ale Gal se díky němu zviditelnila a získala zkušenosti. V roce 2009 získala roli Gisele Harabo ve svém úplně první filmu - "Rychlí a zběsilí". Dostala tak možnost zahrát si po boku mnoha hollywoodský herců - včetně Vin Diesela a Paula Walkera. Roli Gisele si zahrála ještě ve třech následujících dílech této série. Dále přišlo pár menších rolí ve filmech "Zatím spolu, zatím živí" nebo "Noční rande" a objevila se v seriálech "Vincentův svět" a "The Beautiful Life: TBL".

4.prosince 2013 bylo oznámeno, že se Gal připojí k obsazení filmu "Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti" jako kultovní komixová postava Wonder Woman / Diana Prince. "Batman vs Superman" šel do kin v roce 2016 a ačkoliv si odnesl velkou kritiku, Gal byla za svůj herecký výkon chválená a díky Wonder Woman ji poznal celý svět. Ve stejném roce si zahrála v akčním krimi dramatu "Criminal: V hlavě zločince", krimi dramatu "Triple 9" a komedii "Špióni odvedle".

Jako Wonder Woman se objevila i v letošní sólovce "Wonder Woman", kde nám byl osvětlen Dianin původ. Film si odnesl velice příznivé hodnocení kritiků a fanoušků a navíc si vydělal i spoustu peněz - není proto divu, že se hned začalo mluvit o pokračování. "Wonder Woman je úžasná. Miluji vše, co představuje a vše, čím je. Jde jí o lásku, soucit, pravdu, spravedlnost a rovnost. Je to pořádná ženská." Svou nejslavnější roli si zopakuje i ve dvou dílech "Ligy spravedlnosti" (2017 a 2019). Během své filmové kariéry se Gal stále věnovala modelingu a byla tváří několika prestižních značek. Naposledy se stala tváří parfému Bamboo od značky Gucci.

28.září 2008 se Gal provdala za izraelského podnikatele Yarona Versano. "Myslím si, že jsem věděla, že on je ten pravý, ale tehdy jsem byla moc mladá na to, abych to chápala. On to ale věděl. Je o 10 let starší. Na našem druhém rande mi řekl, že náš vztah bere vážně a že nebude čekat déle než dva roky než mě požádá o ruku. A přesně to taky udělal." Gal a Yaron jsou rodiči dvou malých holčiček - Almy (2011) a Mayi (2017).

Žádné komentáře:

Okomentovat