V Magazine: The Thought Leaders Issue (2020)

  
Tentokrát vás zdravím během slunného nedělního dopoledne :). Jsem hrozně ráda, že v posledních dnech už sluníčko začalo zase vykukovat, nevím, jak to třeba máte vy, ale já mám hned lepší náladu a líp se mi vstává, když vidím, že není zataženo a zase neprší, tak doufám, že nám tenhle stav aspoň nějakou dobu vydrží. Tento týden zase uběhl hrozně rychle, ale mně to ani moc nevadí, protože už se strašně těším na Vánoce. Přiznám se, že už od října jsem začala poslouchat svůj výběr vánočních písní, před pár dny jsem koukla na Anděl Páně a momentálně mám rozkoukaný druhý díl. Už mám i sepsaný seznam knížek, které si chci pod stromeček pořídit. Sice toho času na čtení během semestru moc není, ale od toho jsou tu prázdniny, že jo? Já jsem si po strašně dlouhé době udělala trochu volnější víkend. Některé prezentace a psané práce už mám víceméně hotové, tak jsem si řekla, že po několika týdnech si zapnu čtečku a zase si přečtu kousek z knížky Cinderella is Dead, kterou mám teď rozečtenou. Dneska ve čtení hodlám pokračovat, protože v týdnu na to moc čas nebude a nevím, jestli příští víkend budu mít taky tak pohodový. Předpokládám ale, že ne, protože už bych si pomalu měla začít připravovat materiály ke zkouškám. Těch sice není moc, ale dvě budou docela těžké. Bohužel v hodinách jsme toho neprobrali tolik, abych si mohla zpracovat úplně všechno a myslím si, že některé věci se ani nestihnou dobrat a tak nějak se připravuju na to, že většinu zkoušek si budu muset udělat až v lednu. Jo, sice zase Vánoce strávím nad učením, ale nechci nic podceňovat a raději se připravím, jak nejlépe to půjde :).

Jelikož obě ankety už mám přidané, můžu zase přidávat normální články, kupodivu mám "na skladě" i pár novinek. Říkala jsem si, že tentokrát dám prostor Jennifer, protože o té jsem za poslední asi 2 roky moc nepsala a nechci, aby to vypadalo, že jsem ji z blogu úplně vypustila 😀. Dnešní článek se bude týkat prezidentských voleb v USA. My už tedy od včerejšího pozdního odpoledne víme, že novým prezidentem se nakonec stal Joe Biden - já osobně jsem si tentokrát vůbec netroufala tipnout, kdo tamní volby vyhraje, ale jsem ráda, že se nakonec vítězem stal Biden, protože Amerika je teď tak rozdělená, že je potřeba, aby ji zase někdo spojil. Snad se to tedy Bidenovi a Harrisové podaří :). To jsem ale trošku odbočila. Někdy na začátku října vydal časopis V speciální vydání, kde několik známých tváří jako např. Chris Evans, Julianne Moore, Taylor Swift, ale také naše Jennifer, vyjádřilo svůj postoj k volbám a (ještě) současné vládě, každý z nich pak také dostal vlastní obálku, na které je výrazně napsáno slovo "vote". Kromě obálek byly zveřejněny i černobílé fotografie, které nafotila dvojice nizozemských fotografů Inez a Vinoodh. Na stránkách časopisu V si můžete přečíst krátký názor Jennifer, ve kterém píše o organizaci Represent Us, jíž je členkou, nebo o diskriminaci vůči Afro-Američanům. Já si zde dovolím přeložit první odstavec:

"Volby jsou základem naší demokracie a svobody. Řekla bych, že ty letošní jsou těmi nejdůležitějšími, co jsme kdy zažili. Letos budu volit Joe Bidena a Kamalu Harrisovou, protože Donald Trump dával a bude i nadále dávat přednost sobě před bezpečností a blahobytem Ameriky. Nereprezentuje mé hodnoty jako občana USA a hlavně jako člověka."

Jennifer se rozhodla Bidenovo vítězství oslavit tak, že vyběhla v pyžamu do ulic a ze své radosti se vykřičela. Na jejím twitterovém účtu, který si založila na podporu Represent Us, se objevilo 30sekundové video, které tento okamžik zachycuje. Pokud se chcete pobavit, tak na něj mrkněte, mám dojem, že svou radost neslavila v ulicích jen ona, protože v pozadí byly slyšet i další výkřiky :). K videu byl také připojen hashtag "no tak Bostone, pojďme slavit", což tedy znamená, že Jenn se teď nachází v Bostonu, kde by se měl od 19. listopadu začít natáčet film Don't Look Up - připomínám, že jde o film točený pro Netflix, ve kterém se dva astronomové snaží varovat lidstvo před meteoritem, který se blíží k Zemi. Na blogu jsem o tom ještě napsala, ale možná jste zaznamenali, že tento projekt nabral hodně slavné obsazení. Kromě Jennifer bychom v něm měli vidět Cate Blanchett, Leonarda DiCapria, Meryl Streep, Jonaha Hilla, Timothée Chalameta a mnohé další. Taky už víme, že ony dva astronomi by si měli zahrát Jennifer a DiCaprio. Vidím to tedy tak, že tenhle film si teď získal pozornost nás všech a já už jsem na něj hodně zvědavá :).

MAGAZINE SCANS - V MAGAZINE: THE THOUGHT LEADERS ISSUE - 2020 [NEW: 1x]

    

PHOTOSHOOTS - V MAGAZINE: THE THOUGHT LEADERS ISSUE - INEZ AND VINOODH [NEW: 1x]

    

2 komentáře:

  1. Skvelé fotky, Jenn je na fotografiách prekrásna ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě Ameriku nesjednotí ani Biden ani Harissová. To bude trvat desetiletí, možná víc. A Trump bude hdoně slyšet a vidět i tak. Šušká se, že si možná založí vlastní televizi. Bude rozdělovat lidi a ovlivňovat voliče dál. Příznivců má stále dost a možná bude usilovat o znovuzvolení za čtyři roky.
    Titulka i samostatná fotografie jsou nádherné. Škoda, že dotek není víc.

    OdpovědětVymazat